Krem z dyni (4 porcje)

Składniki

500 g miąższu z dyni
1 średnia cebula
1 duże jabłko
250 g marchewki
3 łyżki oleju rzepakowego
centymetrowy korzeń imbiru
0,5 szklanki soku jabłkowego
2 szklanki rosołu
200 g gęstego jogurtu naturalnego
curry, kurkuma

Wykonanie

Cebulę, dynię, marchew, jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić przez kilka minut. Pod koniec duszenia dodać olej. Imbir pokroić w plasterki, dodać do warzyw i dusić przez kilka minut na małym ogniu. Dodać sok jabłkowy i rosół. Całość gotować ok. 20 min. Następnie zupę zmiksować, doprawić curry i kurkumą. Na talerzu dodać jogurt.
Realizacja: Realizacja MEDICALmultimedia
Zamknij i przejdź do serwisu »