Czy mogę po zawale jeść kapustę i ogórki kwaszone?
Po zawale serca zalecane jest ograniczenie spożycia soli. Niestety kiszonki (ogórki i kapusta) zawierają bardzo duże ilości soli, dlatego ich spożycie należy ograniczyć.
Zobacz podobne pytania
Co po wyjściu ze szpitala?
Czy po zawale można pić alkohol?
Podobno koniak to lekarstwo. Czy osoba z chorobą wieńcową może wypić kieliszek, nawet jeśli bierze leki?
Po napadach migotania przedsionków lekarz zabronił pić alkohol. Czy na pewno ma rację?
Choruję na nadciśnienie. Czasem po wzięciu leków czuję się senna i nic mi się nie chce. Czy wtedy mogę napić się słabej kawy?
Jakie czynniki wpływają na krzepliwość krwi (INR) u osób stosujących leczenie przeciwzakrzepowe (przeciwkrzepliwe)?
Miałem zawał i teraz czuję się lepiej. Czy to możliwe?
Mój ojciec chorował na cukrzycę, zmarł na zawał w wieku 60 lat. Co zrobić, aby zapobiec zachorowaniu?
Jakich pokarmów należy unikać w czasie stosowania acenokumarolu (Acenokumarol, Sintrom) lub warfaryny (Warfin)?
Czy pokarmy wpływają na działanie nowych leków przeciwkrzepliwych (Pradaxę, Xarelto, Eliquis)?