Bigos z kapusty "inaczej" (2 porcje)

Składniki
250 g młodej kapusty1 duża cukinia
1 duży pomidor
6 pieczarek
1 pęczek koperku
1/3 wędzonej piersi z kurczaka
pieprz, kminek
olej rzepakowy
Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości. Cukinię, pomidora, pieczarki i pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać do kapusty i dusić przez 5-6 min. Całość przed podaniem posypać obficie posiekanym koperkiem.- Mam chorobę wieńcową i biorę leki. Czy mogę wypić alkohol?
- Czy po napadach migotania przedsionków można pić alkohol?
- Jaki olej używać do smażenia?
- Czy powinno się używać sztucznych słodzików? Jakich?
- Czy ostatni posiłek o 18:00 pomoże schudnąć?
- W których produktach występuje dobry cholesterol?
- Czy mogę po zawale jeść kapustę i ogórki kwaszone?
- Czy dieta u niemowlaków wpływa na ryzyko zawału w ich dorosłym życiu?
- Miałem zawał i teraz czuję się lepiej. Czy to możliwe?
-
Czy przebyty zawał jest czymś, o czym trzeba pamiętać do końca życia?
-
Czy przy nadciśnieniu mogę napić się kawy po lekach?
- Co wpływa na krzepliwość krwi (INR) przy leczeniu przeciwzakrzepowym?
- Rodzic z cukrzycą zmarł na zawał. Jak uniknąć zachorowania?
- Jakich pokarmów należy unikać w czasie stosowania acenokumarolu (Acenokumarol, Sintrom) lub warfaryny (Warfin)?
- Czy pokarmy wpływają na działanie nowych leków przeciwkrzepliwych (Pradaxę, Xarelto, Eliquis)?
- Czy w trakcie przyjmowania leków antyarytmicznych trzeba również stosować dietę?
- Czy po zawale można pić alkohol?
-
Więcej
pytań -
Zadaj
pytanie