Jaki olej używać do smażenia mięsa, ryb czy innych produktów?
Smażenie produktów spożywczych na jakichkolwiek tłuszczach jest techniką niezalecaną w zasadach zdrowego odżywiania. Oleje roślinne można dodawać do potraw po skończonej obróbce termicznej. Ilość takiego oleju powinna być kontrolowana. Najlepiej do tego typu potraw nadają się olej rzepakowy oraz oliwa z oliwek w jasnej butelce.
-
Czy po przebytym zawale mogę zajść w ciążę?
-
Czy konieczny jest ruch, spacery jeśli pracuję fizycznie?
-
Czy po zawale mogę jeździć motocyklem?
- Czy stent może się zamknąć? Jeśli tak, to co dalej?
- Czy po zawale mogę opiekować się osobami starszymi jako opiekunka?
- Czy mój mąż po zawale będzie mógł wrócić do pracy w lesie?
- Co to znaczy stan „przedzawałowy”? Czy istnieje w ogóle takie pojęcie?
-
Prace domowe po zawale serca? Kiedy zacząć?
- Czy dopuszczalne jest palenie e-papierosa?
- Po jakim czasie po zawale można wypić jedno piwo?
-
Czy w dwa miesiące po zawale mogę iść na zabawę taneczną?
- Czy po zawale można korzystać z sauny?
-
Do pracy w dwa tygodnie po zawale? Czy to bezpieczne?
-
Czy zabieg koronarografii ma skutki uboczne?
-
Więcej
pytań -
Zadaj
pytanie